Стефанчук вручив сертифікати на парламентські стипендії 53 курсантам-відмінникам

Стефанчук вручив сертифікати на парламентські стипендії 53 курсантам-відмінникам

Фото
Укрінформ
У Верховної Ради відбулася церемонія вручення сертифікатів на призначення стипендій  курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти на 2021-2022 навчальний рік до Дня захисників і захисниць.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у заході взяли участь представники керівництва Верховної Ради та Апарату ВР, народні депутати та працівники Апарату ВР - учасники АТО/ООС, учасники бойових дій на сході України, представники Міністерства оборони та Національної гвардії.

На початку церемонії відбулося підняття Державного прапора. У процесі підняття прозвучав Державний Гімн України у виконанні оркестру Національної гвардії.

"Вельмишановні присутні, вельмишановні стипендіати, дозвольте від імені Верховної Ради України подякувати вам за той шлях, який ви проходите задля захисту України. Не даремно в день, коли будуть святкуватися багато українських свят, це і свято Покрови, і свято козаччини, і свято захисників і захисниць України, яке ми перейменували цього року для того, щоб підкреслити, що ми можемо захищати Україну незалежно від гендеру, а тільки залежно від того, наскільки чисте серце б’ється в грудях кожного з нас. Хочу подякувати від імені парламенту, від імені народу України за те, що ви, майбутнє України, так щиро служите нашій державі та суспільству", – сказав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Він побажав стипендіатам міцного здоров‘я та сімейного затишку.

Так, сертифікати на стипендії парламенту отримали 53 курсанти і слухачі українських військових вишів. Зокрема, Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Військової академії міста Одеси, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (Київ), Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Львів), Воєнно-дипломатичної академії імені Євгена Березняка, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Української військово-медичної академії, Житомирського військового інституту імені Корольова, Національного університету "Одеська морська академія", Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", Національної академії державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького, Національної академії Національної гвардії України, Національної академії Служби безпеки України, Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Читайте також: У Києві 14 жовтня відкриють пам'ятний хрест захисникам України

Після завершення вручення сертифікатів військовий підрозділ Нацгвардії прокрокував урочистим маршем. Дійство супроводжувалося грою оркестру Національної гвардії.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня 2021 року колишній Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження “Пpo призначення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання) та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти на 2021-2022 навчальний рік".

Читайте також: В Ужгороді відбувся забіг до Дня захисників і захисниць України

14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала державне свято День захисника України на День захисників і захисниць України.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-