Міносвіти рекомендує школам оголосити канікули з 18 жовтня

Міносвіти рекомендує школам оголосити канікули з 18 жовтня

Укрінформ
Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що за минулий тиждень захворюваність на COVID-19 по всій території України, згідно з даними МОЗ, стрімко зросла.

«Відповідно до рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і пропозиції МОЗ, Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18.10.21», - заявив Шкарлет.

У своєму листі МОН також звернулося до місцевих органів влади з рекомендацією вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та працівників шкіл.

Шкарлет зауважив, що чинним законодавством передбачено, що структура і тривалість навчального року й відпочинку між ними визначаються виключно рішенням педагогічної ради закладу освіти. «А тому, звертаючись до педрад, прошу відповідально поставитися до рекомендацій МОН», - заявив міністр.

Читайте також: Шкарлет – про вакцинацію освітян: Шість областей не досягли позначки у 80%

Як повідомляв Укрінформ, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала пропозицію Міністерства охорони здоров’я рекомендувати МОН звернутися в установленому порядку до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-