В Україні відбувся наймасовіший урок з профорієнтації у прямому ефірі

В Україні відбувся наймасовіший урок з профорієнтації у прямому ефірі

Укрінформ
Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» у прямому ефірі подивились школярі та викладачі понад 15 000 класів шкіл з усіх регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Глава відомства Сергій Шкарлет зазначив, що МОН вбачає своїм завданням готувати учнів до професійного становлення вже зараз, робити це максимально синхронно з новаціями і швидкими темпами розвитку сучасного світу.

“Нова українська школа, зокрема, передбачає запровадження в освітній процес нових навчальних програм для опанування сучасних компетенцій. А Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри “Обери професію своєї мрії”, який ми розпочали в цьому навчальному році, створений, щоб учні мали можливість визначатися зі своїми пріоритетами професійного розвитку вже зараз, отримували для цього усю необхідну інформацію та мотивацію», – зазначив міністр.

Під час уроку зіркові гості ділились історіями свого успіху. З-поміж гостей були шеф-кухар Євген Клопотенко, олімпійський чемпіон Токіо-2021 народний депутат Жан Беленюк, чемпіонка світу з пара-карате, телеведуча, громадська діячка Уляна Пчолкіна.

Крім того, кар’єрна консультантка для підлітків Ганна Різніченко розповіла учасникам, як визначити найкращу професію для себе.

Читайте також: На Херсонщині з 15 жовтня встановили «червону» зону карантину

Завдяки Всеукраїнському проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» – hryoutest.in.ua - кожен українець має змогу визначити власні здібності та таланти і свідомо зробити вибір, ким працювати.

«Перш за все, ми запропонували пройти профорієнтаційне консультування та тестування тим дітям, які найбільше цього потребують: сиротам, позбавленим батьківської опіки, із малозабезпечених та багатодітних сімей, які навчаються у 7-11 класах. Тепер ми пропонуємо всім учням українських шкіл та закладів професійно-технічної освіти долучитись до цього проєкту”, - зазначила директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков та виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

За її словами, наступним етапом стане залучення студентів закладів вищої освіти. Фінальний етап передбачає участь дорослих громадян України, які бажають з’ясувати, у якій сфері вони можуть стати найуспішнішими, адже в сучасному світі доросла людина змінює професію декілька разів упродовж життя.

Таким чином, за цей і наступні роки планується охопити понад 10 млн осіб.

Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» потрапив до Національної Книги Рекордів та отримав відповідний сертифікат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-