Справу Шеремета можуть відправити на новий розгляд - Єнін

Справу Шеремета можуть відправити на новий розгляд - Єнін

Укрінформ
Кримінально-процесуальний кодекс України передбачає можливість ухвалення того чи іншого рішення у розгляді певного провадження як судом першої інстанції, так і судом другої інстанції чи Верховним Судом, - у тому числі та щодо відправлення справи на новий розгляд.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, говорячи про справу про вбивство журналіста Павла Шеремета, яка розглядається у Шевченківському районному суді Києва, передає Укрінформ.

«Є змагальний процес, на сьогодні справа дійсно за судом. Відповідно, залежно від результату будуть застосовані механізми, передбачені КПК. Або йдеться про визначення міри покарання та його відбування, або про виправдувальний вирок і початок тих чи інших цивільноправових позовів, спрямованих на компенсацію шкоди. Кримінально-процесуальний кодекс України передбачає можливість прийняття того чи іншого рішення як судом першої інстанції, другої чи Верховним Судом. В тому числі й відправити справу на новий розгляд», - уточнив заступник очільника МВС.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

Читайте також: Справа Шеремета: прокурор оприлюднив висновки вибухотехнічної експертизи

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні минулого року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Читайте також: Суд змінив Антоненку цілодобовий домашній арешт на нічний

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема Шеремета. Колишній співробітник білоруського загону спецпризначення Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-