Голова Укрексімбанку склав повноваження на час розслідування

Голова Укрексімбанку склав повноваження на час розслідування

Укрінформ
Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер заявляє, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Мецгера на сайті банку.

"Ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність", - наголосив Мецгер.

"Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив стосовно його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами", - повідомив Мецгер.

Читайте також: Наглядова рада Укрексімбанку зреагувала на інцидент із журналістами

За його словами, "подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою".

Як повідомляв Укрінформ, знімальна група програми «Схеми» заявила про напад під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку.

За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Своєю чергою АТ «Укрексімбанк» заявляє, що вбачає у діях журналістів програми «Схеми» ознаки протиправного заволодіння інформацією, а також порушення етичних норм. У банку наголошують, що інформація, яка запитувалася, відповідно до статті 60 закону України «Про банки і банківську діяльність», є банківською таємницею, яку банки зобов'язані зберігати, у тому числі шляхом обмеження кола осіб, що мають доступ до неї.

Посольства США і Великої Британії в Україні висловили стурбованість через ситуацію з нападом на журналістів програми «Схеми» в Укрексімбанку.

В Офісі Президента виступають за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами програми «Схеми», заявив радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-