Лауреатом премії імені В'ячеслава Чорновола стала Людмила Житня

Лауреатом премії імені В'ячеслава Чорновола стала Людмила Житня

Фото
Укрінформ
Комітет з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу роботу в галузі журналістики визначив лауреата 2021 року - ним стала письменниця Людмила Житня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держкомтелерадіо.

«Переможцем стала письменниця Людмила Житня та її книга «Чорнобиль – очима жінок. Інтерв’ю з атомною катастрофою» (видавництво «Стелла-Град», м. Київ, 2020). У книзі подано інтерв’ю з жінками-ліквідаторами та евакуйованими, сповіді про пережите очевидців Чорнобильської катастрофи, архівні та документальні матеріали», - ідеться в повідомленні.

Члени комітету відзначили високий рівень робіт, представлених цього року на конкурс. Серед них твори Михайла Скорика («На пожарищі власного серця. Студентський бунт – рік 1965»), Ігоря Зоца («Донбасія», видавництво «Ярославів вал»), Алли Ковтун («Сальдо великих грошей», видавництво «Букрек»), Василя Куйбіди («Державність, демократія та національна безпека», видавець «ТОВ «САК Лтд»). Більшістю голосів у другому турі лауреатом премії визнано Людмилу Житню.

«Премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щороку, починаючи з 2004-го. Цією премією, яка є однією з ключових у медійній галузі, відзначаються твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національній свідомості та самобутності», - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Загалом на здобуття премії цього року надійшло 15 творів. Це переважно книги, що вийшли друком у видавництвах Києва, Чернівців, Кам’янця-Подільського, Полтавської області, публікації у ЗМІ, а також один документальний фільм, один мультимедійний просвітницько-публіцистичний проєкт, що вийшов в ефір на Ютуб-каналі, та серія блогерських публікацій одного автора.

Читайте також: За премію імені Чорновола позмагаються автори 15 творчих проєктів

Повідомляється, що вручення премії відбудеться напередодні дня народження В’ячеслава Чорновола (24 грудня). Попередньо заплановано провести урочистості в аудиторії імені В. Чорновола Інституту журналістики КНУ імені Шевченка.

З повним переліком висунутих на здобуття премії робіт можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо.

Фото: facebook.com/comin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-