Українця засудили в Білорусі до трьох років колонії за участь у протестах

Українця засудили в Білорусі до трьох років колонії за участь у протестах

Укрінформ
Суд Заводського району в Мінську призначив громадянину України покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з відбуванням у виправній колонії в умовах загального режиму зі спеціальною конфіскацією за участь у протестах після президентських виборів у Білорусі минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба інформації прокуратури міста Мінська.

«Громадянин Ф. в серпні-вересні 2020 року під час несанкціонованих масових заходів у центральній частині Мінська разом з іншими особами порушував громадський спокій і блокував рух транспорту. Перешкоджав нормальній роботі підприємств та організацій», - заявили в прокуратурі.

У відомстві додали, що крім того, для публічного висловлення неправомірними способами своїх суспільно-політичних поглядів і протесту 32-річний обвинувачений створив та адміністрував Telegram-чат, в якому планувалося й обговорювалося нанесення протестної символіки і написів на різні елементи міського середовища.

Читайте також: Лукашенко каже, що не має вибачатися за масові протести і пролиту кров

У результаті таких дій завдано збитків на суму понад 2,5 тисячі білоруських рублів (26 500 гривень), відзначили в прокуратурі.

Вирок суду не набув законної сили, може бути оскаржений і опротестований в апеляційному порядку.

Читайте також: ЗМІ: затримали автора статті про білоруса, котрий застрелив КДБшника

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-