У Латвії відбувся навчальний тур з місцевого самоврядування для представниць сходу України

У Латвії відбувся навчальний тур з місцевого самоврядування для представниць сходу України

Фото
Укрінформ
В Латвії 26 вересня – 2 жовтня проходив навчальний тур «Жінки в місцевому самоврядуванні», організований у межах програми «Демократичне управління на Сході України», яка здійснюється за допомогою нідерландських і американських партнерів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головна мета приїзду нашої делегації – вивчення передового досвіду латвійських жінок в політиці, державному управлінні на різних рівнях. Після чого набутий досвід впроваджуватиметься в Україні», - сказала координатор проєкту з української сторони Ірина Іванова.

За її словами, навчальний тур проходив у межах грантової програми «Демократичне управління на Сході України», яка впроваджується другий рік за підтримки міжнародних партнерів. Цього разу виїзд був «живим», що дало змогу поєднати теорію та практику. Раніше ж через коронавірусні обмеження тренінгове навчання проходило в режимі онлайн.

«Ця поїздка була дуже корисною, ми побачили, який великий шлях у становленні гендерної рівності пройшла Латвія. У нас в Україні теж уже є певні досягнення. Але, за великим рахунком, ми ще на початку цього шляху», - зауважила Іванова.

Депутат міської ради Слов’янська Ольга Алтуніна, яка вперше бере участь у проєкті, відзначила відвідання Ризької думи, де учасниці познайомилися з місцевими депутатами, які мають свої плани розвитку міста, а також спілкування з робітниками Тукумської поліції.

Українська делегація складалася з 18 осіб, переважно представниць Сходу України. До неї, зокрема, увійшли міський голова Старобільська Яна Літвінова (Луганщина) та три віцемери – Тетяна Коваленко (Костянтинівка Донецької області), Ірина Корлякова (Сватове Луганської області), а також в.о.заступника міського голови Херсона Світлана Чепіга.

Читайте також: Військова делегація Естонії відвідала зону ООС

Під час навчального туру представниці України, зокрема, мали зустріч із міністром внутрішніх справ Латвії Марією Голубєвою. Про впровадження політики гендерної рівності та юридичне її забезпечення гостям розповіли директор Департаменту планування та розвитку соціальної політики Міністерства добробуту Латвії Діана Якайте і депутат Сейму, голова «Групи з питань гендерної рівності парламенту» Анда Чакша. Програма також включала зустрічі в регіональних органах влади у Ризі, Тукумсі, Цесісі, з представниками неурядових організацій Латвії, працівниками поліції, які запобігають проявам сімейного насильства, організаторами «телефону довіри» тощо.

Перекладачем під час заходів туру була активістка української громади Вікторія Притуляк, яка працює під час візитів усіх рівнів, включаючи президентський. «Латвійська сторона щедро ділилася досвідом у досягненні гендерної рівності. З іншого боку, важливо, що українська делегація складалася з жінок з Донецької та Луганської областей, які мають свою і цікаву і часом важку долю. Тому і для латвійської сторони корисним було спілкування з ними», - зазначила вона.

Навчальний тур «Жінки в місцевому самоврядуванні» був підготовлений завдяки Агентству міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Нідерландів VNG International, менеджер проєкту – Стен Абма. Цей тур є складовою частиною програми «Демократичне управління на Сході України», яка реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Експертом та співорганізатором з латвійського боку була команда латвійської Асоціації MARTA Center на чолі з Ілутою Лаце.

Фото з Facebook-сторінки Вікторії Притуляк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-