Ніна Матвієнко долучилася до Всесвітнього місяця поінформованості про синдром Дауна

Ніна Матвієнко долучилася до Всесвітнього місяця поінформованості про синдром Дауна

Укрінформ
Народна артистка України Ніна Матвієнко долучилася до Всесвітнього місяця поінформованості (обізнаності) про синдром Дауна.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

Як зазначається, з 1 жовтня по всьому світу організовуються заходи та події, спрямовані на підвищення обізнаності громадськості, адвокації захисту прав, включення в суспільство та благополуччя людей із синдромом Дауна. Цього року Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром» вирішила акцентувати увагу на тому, що діти, які народилися з 47 хромосомами замість 46, не обмежені в талантах та можуть реалізовувати себе через творчість, зокрема – музикування.

“За підтримки Українського культурного фонду у жовтні 2021 року ВБО "Даун Синдром" завершує реалізацію всеукраїнської соціальної кампанії "Музика – важлива. Музика – можлива", спрямованої на інформування суспільства щодо можливостей та здібностей дітей з синдромом Дауна. В межах ініціативи народна артистка України Ніна Матвієнко знялася у відеоролику «Музиці не важливо, який ти». Партнеркою зіркової амбасадорки проєкту виступила 18-річна Марія Бондаркова, яка народилася з синдромом Дауна”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Для дітей з інвалідністю у Житомирі влаштовують заняття спортом та змагання

"Тисячі дітей в Україні навчаються у музичних школах, але одиниці з них діти з синдромом Дауна. Щороку в країні народжується понад 400 таких дітей, і багато з них могли би бути почутими через музику", – акцентує у відео Ніна Матвієнко.

Марія Бондаркова – одна із сотень дітей, якими опікується ВБО «Даун Синдром».

Як повідомляється, організація з 2003 року допомагає батькам дітей з синдромом навчати їх та інтегрувати у суспільство. У серпні цього року, в рамках кампанії "Музика – важлива. Музика – можлива", спеціалісти "Даун Синдром" створили експериментальний музичний онлайн-гурток для таких дітей та їхніх сиблінгів (рідних братів та сестер). Нині там займаються музикою 16 дітей з різних регіонів України - крім Києва та області, Тернопіль, Нікополь (Дніпропетровська область), Арбузинка (Миколаївська область) та Полтава. Наймолодшому учасникові групи – лише 4 роки, найстаршим – 14.

Планується за час роботи гуртка розробити педагогічні рекомендації для працівників музичного і педагогічного напрямків по знайомству з музикуванням дітей із синдромом Дауна та використанням музики як терапевтичного інструменту. Рекомендації будуть розміщені у відкритому доступі вже у жовтні 2021 року та стануть у пригоді працівникам музичної, педагогічної сфери, волонтерам і представникам громадських організацій з різних областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-