Укрінформ увійшов до переліку найякісніших медіа за версією ІМІ

Укрінформ увійшов до переліку найякісніших медіа за версією ІМІ

Укрінформ
Інститут масової інформації склав новий Білий список найякісніших онлайн-медіа, до якого увійшли 10 редакцій, серед яких Укрінформ.

Такими є результати чергового витка двоетапного глибинного моніторингу онлайн-медіа, який ІМІ проводить раз на пів року, передає Укрінформ.  

«До Білого списку найякісніших онлайн-медіа ввійшли такі редакції: Суспільне, Громадське, "Ліга", "Українська правда", Укрінформ, Радіо Свобода, "Дзеркало тижня", НВ, "Еспресо" та "Бабель"», - йдеться в повідомленні.

При цьому в ІМІ зазначили, що до переліку доєдналося відразу три нових медіа: НВ, "Еспресо" та "Бабель".

За даними експертів, на першому етапі дослідження 50 популярних українських онлайн-медіа, відібраних на основі даних попередніх моніторингів ІМІ, SimilarWeb та Gemius, оцінювалися на предмет наявності маніпуляцій, фейків, чорного піару.

На другому етапі дослідження медіа, які пройшли перший етап, аналізувалися за такими критеріями: стандарти балансу, достовірності та відокремлення фактів від коментарів, наявність на ресурсах джинси, сексизму та мови ворожнечі, а також на предмет прозорості – наявності на сайті контактів, редакційних політик, фінансової прозорості.

Читайте також: Укрінформ - у ТОП медіа, яким найбільше довіряють журналісти

За результатами аналізу, рівень дотримання професійних стандартів на ресурсах, які ввійшли до Білого списку, в середньому становить близько 96%. У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси (хоча траплялися матеріали з неналежним маркуванням), мови ворожнечі, сексизму та фейків.

Проведення цього дослідження стало можливим за підтримки проєкту USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-