В Україні 70% операцій на серці проводить Центр дитячої кардіології та кардіохірургії - Ілля Ємець

В Україні 70% операцій на серці проводить Центр дитячої кардіології та кардіохірургії - Ілля Ємець

Укрінформ
В Україні працює унікальний заклад, в якому проводиться 70% всіх операцій на серці дітям, - це Центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

Про це повідомив засновник та очільник Центру Ілля Ємець, передає Укрінформ з посиланням на Фейсбук-сторінку медзакладу.  

За його словами, фахівці Центру за 9 місяців цього року провели понад 27 тис. консультацій дитячої кардіології та кардіохірургії. Вік пацієнтів Центру - від кількох годин до 98 років.

Ємець також уточнив, що 70% всіх операцій на серці дітям в Україні проводяться в Центрі: щодня це 4-5 хірургічних операцій та стільки ж ендоваскулярних процедур дітям, всі операції для дітей – безкоштовні.

Читайте також: Україна лише на третину покриває потребу в операціях на серці – кардіохірург

«Ми працюємо для того, щоб серця наших маленьких і дорослих пацієнтів були здоровими. Для нас і наших пацієнтів важливою є державна підтримка, яка дозволить оновити обладнання Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Наші унікальні фахівці і надалі допомагатимуть всім, хто цього потребує. Сьогодні, у Всесвітній день серця, хочу побажати всім здоров’я!» - зазначив Ємець.

Читайте також: У Львові провели дві унікальні операції на серці крізь щілини між ребрами

Як повідомлялося, 29 вересня, відзначається Всесвітній день серця.

Раніше, під час представлення проєкту державного бюджету на 2022 рік, міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України отримає кошти з державного бюджету на оновлення обладнання. Це відбудеться вперше від початку роботи Центру, яка розпочалася у 2003 році.

Фото: Центр дитячої кардіології та кардіохірургії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-