Уряд перерозподілить $1,2 мільйона на придбання вакцини проти грипу

Уряд перерозподілить $1,2 мільйона на придбання вакцини проти грипу

Укрінформ
Кабінет Міністрів перерозподілить 1,2 млн доларів на придбання вакцини проти грипу для груп ризику.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Окрім пандемії COVID-19, не варто забувати про грип. Одночасна циркуляція вірусів грипу та коронавірусу в осінньо-зимовому періоді може спричинити більш тяжкий перебіг коронавірусної хвороби. Найбільш вразлива група - це професійні групи, які найбільше контактують з людьми, тобто працівники поліції, прикордонники, медичні працівники, освітяни. Ці категорії громадян повинні мати додатковий захист, тому урядом пропонується перерозподілити зекономлені кошти 1,2 млн доларів для придбання вакцини проти грипу для забезпечення відповідних професійних колективів», - сказав Шмигаль.

Як зазначається в пояснювальній записці до постанови, пропонується внести зміни до переліку лікарських засобів та медвиробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі зі спеціалізованими організаціями за напрямами використання коштів у 2020 році, в частині його доповнення вакциною для профілактики грипу.

Читайте також: В Україні контроль якості пройшла одна вакцина проти грипу, ще дві - «на підході»

Закупівля вакцини проти грипу для професійних груп ризику буде здійснюватися за рахунок економії бюджетних коштів 2020 року у сумі 1,235 млн доларів США, за бюджетною програмою «Громадське здоров'я та заходи боротьби з епідеміями» за напрямом «Медикаменти для громадян, які хворіють на вірусні гепатити В і С».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-