Авіація МВС доставила донорське серце, яке пересадили 12-річній дівчинці

Авіація МВС доставила донорське серце, яке пересадили 12-річній дівчинці

Укрінформ
Авіація Міністерства внутрішніх справ доставила в Київ донорське серце, яке пересадили 12-річній дівчинці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“У цьому жовтому контейнері, який тримає наш видатний хірург Борис Тодуров, - серце 38-ми річного чоловіка, який внаслідок нещасного випадку отримав травми несумісні з життям. У межах спільного з МОЗ проєкту аеромедичної евакуації сьогодні поліцейським вертольотом Airbus Helicopters Н-145 з Вінниці донорське серце лише за 50 хвилин було доправлено до Києва”, - написав Монастирський.

Він додав, тільки що закінчилась операція з пересадки серця 12-ти річній дівчинці, яка втратила б життя, якби цього не сталося найближчим часом.

Читайте також: Хлопчик, якому трансплантували серце у Львові, почувається стабільно - лікарі

Міністр повідомив, що нирки і печінку від того самого вінницького донора на авто із супроводом патрульної поліції терміново транспортували у Київ для пересадки іншим пацієнтам. Дві нирки буде сьогодні пересаджено у клініці “Охматдит” двом дівчаткам 12 та 17 років. Печінку отримає ще одна 17-ти річна дівчина, яка вже близько місяця знаходилася у критичному стані в реанімації.

“Наразі, разом з віцепрем`єром Михайлом Федоровим та Комітетом ВРУ з питань здоров’я нації, працюємо над тим, щоб кожен з 7 мільйонів українців, зареєстрових у «Дії», міг за декілька натискань на екран смартфону дати добровільну згоду стати донором”, - заявив Монастирський.

Він сподівається, що необхідний для цього Закон буде прийнятий ще цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня у Львівському центрі трансплантації вперше провели дві унікальні операції з трансплантації легень та серця.

Фото: facebook.com/moden.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-