Посвідчення водія віднині матиме нові позначки

Посвідчення водія віднині матиме нові позначки

Укрінформ
В Україні набрали чинності зміни, регламентовані постановою Кабінету Міністрів № 1007, спрямовані на впровадження єдиного типового посвідчення водія, що відповідає європейським вимогам.

Вони стосуються відображення інформації про обмеження у керуванні транспортним засобом, повідомляє Укрінформ із посиланням на пост пресслужби Головного сервісного центру МВС у Фейсбуці.

“Відтепер замість піктограм (наприклад, окуляри) на посвідченні водія зазначатимуться коди, що використовуються у водійських документах в ЄС”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Дії» може з'явитися е-кабінет водія та інші послуги

Крім того, уряд запровадив зміни і за напрямком підготовки водіїв транспортних засобів. Зокрема, з 28 вересня одночасне відкриття двох категорій відбуватиметься шляхом складення іспитів лише за вищою із них (крім категорій B1, B, BE).

"Наприклад, при відкритті категорій С та С1 теоретичний та практичний іспити складаються тільки за категорією С", - пояснили в управлінні.

Водночас, якщо водія, який має декілька відкритих водійських категорій, було позбавлено права керування, повернути посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення він зможе, склавши в сервісному центрі МВС теоретичний та практичний іспити лише за вищою категорією.

Читайте також: В Україні дозволили майбутнім водіям навчатись дистанційно

Окремо зазначається, що при відкритті нижчої категорії або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, СЕ, С1Е, DE, D1E) водіям більше не потрібно буде надавати додаткові документи, що підтверджують навички керування — вони підтверджуватимуться за посвідченням водія.

Також цими змінами збільшено термін чинності результату успішно складеного теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС: відтепер він діятиме 2 роки, але не довше, ніж термін дії свідоцтва про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-