Вища рада правосуддя з початку року звільнила 167 суддів

Вища рада правосуддя з початку року звільнила 167 суддів

Укрінформ
Протягом 2021 року Вища рада правосуддя звільнила 167 суддів, у тому числі сімох - за особливими обставинами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВРП.

«Загалом із початку 2021 року за загальними обставинами звільнено 160 суддів: 157 – у зв’язку з поданням заяв про відставку, 3 – у зв’язку з поданням заяв про звільнення за власним бажанням. За особливими обставинами звільнено 7 суддів», - інформують у Вищій раді правосуддя.

Зокрема, на засіданні 23 вересня ВРП ухвалила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку чотирьох суддів: Євгена Бечка – з Чернігівського апеляційного суду, Світлану Попову – з Донецького апеляційного суду, Анатолія Сержанюка – з Київського апеляційного суду та Павла Цвітайла – з Котелевського районного суду Полтавської області.

Читайте також: З початку року ВРП розглянула понад сім тисяч скарг – притягли до відповідальності більше 70 суддів

Також Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням Уляну Данилюк з посади судді Хмельницького окружного адміністративного суду.

Як повідомлялося, станом на 8 вересня фактична кількість суддів у судах України становила 5 273 при визначеній кількості 7 304. Повноваження щодо здійснення правосуддя мають 4 899 суддів. Вакантними залишаються 2 031 суддівська посада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-