До Києва прибув літак з евакуйованими з Афганістану українцями

До Києва прибув літак з евакуйованими з Афганістану українцями

Фото, відео
Укрінформ
До Києва прибув літак з евакуйованими з Афганістану 96 громадянами України та інших країн, зокрема студентами, на прохання Ватикану.

Подію зі столичного летовища в Борисполі транслював «UA: Перший».

«На цьому борті прилетіли люди, повернення яких запитували Ватикан, Канада. Наразі прилетіло 96 осіб, серед них є громадяни України, є особи з посвідченням на постійне проживання в Україні, члени їхніх родин», - розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Україна з надзвичайним успіхом виконала прохання апостольської столиці про те, щоб привезти студентів, які найближчим часом будуть навчатися в римському університеті La Sapienza. На цьому борту є 18 членів їхніх родин і самих студентів», - сказав член секретаріату Кабінету Міністрів Андрій Юраш.

У Міноборони з посиланням на Маляр пізніше уточнили, що сьогодні повернулись в Україну 30 громадян України та члени їхніх родин, 9 осіб з правом на постійне проживання в Україні, 18 осіб за запитом Ватикану, 2 особи - за запитом Канади.

Маляр зазначила, що формує списки на евакуацію Міністерство закордонних справ за запитом людей або інших країн, і додала, що Україна продовжуватиме роботу з повернення своїх громадян попри складнощі через непросту політичну ситуацію в Афганістані.

“Такі операції — це історія про сильну та відповідальну Україну, про фаховість відомств, які задіяні в операції, про те, що ми спроможні допомагати іншим країнам, - підкреслила вона.

Читайте також: Евакуація з Афганістану показала відданість України засадам ООН - Президент

Як повідомляв Укрінформ, цивільний літак з евакуйованими особами на борту вилетів сьогодні вдень з аеропорту Кабула. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявляли, що літак прибуде до Києва протягом 24 годин.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-