Справи Майдану: суд дав Крисіну вісім років в’язниці

Справи Майдану: суд дав Крисіну вісім років в’язниці

Укрінформ
Дарницький райсуд Києва призначив Юрію Крисіну, засудженому за організацію нападу на журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році, 8 років позбавлення волі у іншій справі - про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прокурор Юлія Малашич.

“Суд ухвалив обвинувальний вирок. За статтею 127 частиною 2 Кримінального кодексу України суд присудив (Крисіну — ред.) 7 років позбавлення волі. І з урахуванням вироку Апеляційного суду міста Києва 2018 року (мова йде про справу журналіста В'ячеслава Веремія, по якій Крисіну присудили 5 років позбавлення волі — ред.), суд остаточно призначив покарання (Крисіну у вигляді - ред.) 8 років позбавлення волі. Також суд частково задовольнив позов потерпілого і йому присуджено, якщо не помиляюся, 500 тисяч”, - поінформувала прокурор.

Як повідомлялося, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник 22 грудня 2017 року засудив Крисіна до 4 років умовно у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, яке сталось у ніч проти 19 лютого 2014 року поблизу Софійської площі в Києві.

Читайте також: Ватажок «тітушок» на Майдані Крисін уник відповідальності за трьома статтями

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду.

13 червня 2018 року Апеляційний суд Києва засудив Юрія Крисіна до 5 років позбавлення волі.

Окремою ухвалою від 13 червня 2018 року суд визначив, що підстав для повернення справи на розгляд до суду першої інстанції немає.

Читайте також: Суд відпустив під нічний домашній арешт фігуранта справи про вбивство Веремія

Верховний суд потім залишив в силі вирок Апеляційного суду Києва про засудження до 5 років Юрія Крисіна за звинуваченням у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-