Суд відпустив під нічний домашній арешт фігуранта справи про вбивство Веремія

Суд відпустив під нічний домашній арешт фігуранта справи про вбивство Веремія

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва на засіданні 9 серпня змінив запобіжний захід для Павла Бялая, фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Про це повідомляє у Фейсбуці ГО “Адвокатська дорадча група”, передає Укрінформ.

“На засіданні колегія під головуванням судді Оксани Голуб розглядала клопотання прокурора про продовження арешту для Бялая. Однак суддя прийняла рішення змінити запобіжний захід”, - йдеться у повідомленні.

Активісти нагадали, що Бялай є обвинуваченим за п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою), ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ст. 340 (перешкоджання зборам), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ.

При цьому зазначається, що за версією слідства, Бялай є "правою рукою Юрія Крисіна", засудженого за організацію нападу на Веремія у 2014 році.

Читайте также: Главарь «титушок» на Майдане Крысин избежал ответственности по трем статьям

Як повідомлялося, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія сталось у ніч проти 19 лютого 2014 року поблизу Софійської площі в Києві. За версією слідства, Бялай стріляв у автомобіль таксі, в якому їхав Веремій. Нападники зупинили таксі, витягли з машини журналіста та чоловіка, який їхав з ним. Обох жорстоко побили, після чого Веремію вистрілили в спину.

21 листопада 2014 року В’ячеславу Веремію присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-