Упродовж двох років у дитячих садках створили майже 20 тисяч місць – Шкарлет

Упродовж двох років у дитячих садках створили майже 20 тисяч місць – Шкарлет

Укрінформ
В Україні у закладах дошкільної освіти упродовж двох років створено майже 20 тисяч додаткових місць.

Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час урочистого відкриття Форуму Всеукраїнського тижня дошкілля «Дошкільна освіта України 30», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас на сьогодні тільки за два роки на 572 заклади стало, за 2020 – 2021 рік, більше закладів дошкільної освіти, майже 20 тисяч додаткових місць у закладах дошкільної освіти створено, 88 закладів збудовано і введено в експлуатацію, це не враховуючи приватних. Ще 200 приватних закладів. Завдяки зміні взагалі в нормативній базі, в тих умовах ліцензійних, які сталися, в тій підтримці, яка сьогодні надається дошкільній освіті майже 200 приватних закладів на сьогодні існує в нас і введено в експлуатацію. Ну, звичайно, лідери це Київ – 102, Київська область – 53, Одеська – 23 заклади», - сказав Шкарлет.

Читайте також: Шкарлет закликає вчителів не зволікати з COVID-вакцинацією

За його словами, лише в цьому році вже зведено 12 новобудов на 1 тисячу дошкільнят, а черга скоротилася майже на 3 тисячі місць.

Як повідомлялося, Всеукраїнський тиждень дошкілля «Дошкільна освіта України 30» проходитиме 20-24 вересня у форматах офлайн та онлайн.

Читайте також: Через дитсадки і школи підвищуємо культуру харчування в родинах - Шкарлет

Захід присвячено Дню дошкілля, який цього року відзначається 26 вересня за сприяння підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, представництва ЮНІСЕФ в Україні, ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», а також за підтримки M’Andryk Food, української дизайнерки Наталі Дегтярьової, компанії «Льодіна-Бублик освітній консалтинг», тренінгового центру підвищення кваліфікації «Академія талановитих керівників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-