У Києві провели панахиду за загиблими українськими журналістами

У Києві провели панахиду за загиблими українськими журналістами

Фото
Укрінформ
У Києві на території церкви Святого Миколи Набережного провели панахиду (літію) у пам'ять про Георгія Гонгадзе та всіх загиблих українських журналістів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні згадуємо Георгія Гонгадзе, згадуємо кожного українського журналіста, який загинув при виконанні своїх обов'язків. І ключове наше прагнення, щоб у суспільстві було визнання, що журналісти важливі. Як би пафосно не звучало, але в журналістику нас кличе місія. Місія - боротися з несправедливістю, мати достойну репутацію та визнання серед людей. Георгій Гонгадзе здобув це визнання, на жаль, такою страшною ціною, так само як і Ігор Александров, як Павло Шеремет, як Вадим Комаров", - сказав після панахиди голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Читайте також: Посольство США закликало забезпечити розслідування вбивства Гонгадзе

Поминальну панахиду (літію) за загиблими журналістами відправив настоятель храму Святого Миколи Набережного (ПЦУ) протоієрей Стефан Яремчук. На території цієї церкви було поховано Георгія Гонгадзе.

У Києві провели панахиду за загиблими українськими журналістами / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, День пам'яті українських журналістів відзначається з 2007-го щороку в третю п'ятницю вересня й приурочений до дня зникнення журналіста Георгія Ґонґадзе (16 вересня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-