Рада суддів не обрала жодного кандидата в комісію на проведення конкурсу до ВККСУ

Рада суддів не обрала жодного кандидата в комісію на проведення конкурсу до ВККСУ

Укрінформ
На засіданні 13 вересня жоден із кандидатів на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) за квотою Ради суддів України (РСУ) не набрав необхідної кількості голосів.

Як передає Укрінформ, відповідні результати таємного голосування за кандидатів до складу Етичної ради оголосив голова лічильної комісії Єгор Краснов, повідомляє пресслужба РСУ у Фейсбуці.

«За результатами голосування Микола Глотов - суддя Апеляційної палати ВАКС, Василь Клюба - суддя Львівського апеляційного адміністративного суду та Микола Кіпчарський - суддя Пустомитівського районного суду Львівської області, отримали по 4 голоси. 5 голосів отримала Ганна Вронська - суддя Верховного Суду. Не підтримали жодного кандидата 16 членів РСУ. Відтак, жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Рада ухвалила закон про перезапуск ВККС

У РСУ також поінформували, що заяви на участь у конкурсі на зайняття посади члена ВККСУ за квотою Ради суддів подали шість кандидатів, двоє з яких надіслали до РСУ листи, в яких попросили їхні заяви залишити без розгляду.

“Попри пильну увагу народних депутатів, журналістів, громадськості та всіх ключових міжнародних партнерів України, Рада суддів заблокувала судову реформу, не делегувавши своїх представників до Етичної ради. Це пряме порушення закону та плювок у сторону міжнародних партнерів”, – заявила експертка Центру з протидії корупції Галина Чижик.

Читайте також: Зеленський заявляє, що не допустить блокування судової реформи

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня 2021 року Рада суддів України визначилася з проведенням Першого конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою РСУ, призначивши дату – 13 вересня.

До складу Етичної ради Рада суддів України має делегувати три особи з-поміж суддів або суддів у відставці, які в складі Етичної ради мають визначати, чи відповідає кандидат на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності, й надавати список кандидатів, котрі рекомендуються для призначення на посади членів Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-