Мінрегіон - місцевій владі: Тарифи на тепло для населення не мають зростати

Мінрегіон - місцевій владі: Тарифи на тепло для населення не мають зростати

Укрінформ
Міністерство розвитку громад і територій закликає місцеву владу не підвищувати тарифи на опалення для населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій за результатами селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій.

"Ми спільно обговорюємо всі нагальні питання, щоб опалювальний сезон стартував вчасно у кожному регіоні та кожній громаді. Вкотре наголошую, що тарифи на опалення для населення не мають зростати. Це наше спільне завдання, маємо його виконати", - цитує пресслужба міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова.

Зазначається, що на початок вересня готовність будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства до старту опалювального сезону сягає майже 80%.

Читайте також: Шмигаль закликає місцеву владу «не перегнути» з тарифами на тепло та гарячу воду

Як повідомлялося, в Асоціації міст України заявили, що для збереження нинішніх тарифів на тепло для населення необхідно запровадити ряд компенсаторів для комунальних підприємств.

Зокрема, треба спрямувати субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах за період 2016 - 2021 років в обсязі 37 млрд грн; збільшити нормативи зарахування ПДФО до бюджетів місцевого самоврядування на 5%, а також спрямовувати громадам 50% коштів ДФРР, збільшивши його обсяг до 3% від загального фонду держбюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-