Українцям роз’яснили, як безоплатно отримати допомогу при травмуванні

Українцям роз’яснили, як безоплатно отримати допомогу при травмуванні

Укрінформ
Людина, яка травмувалася, має право на безоплатну екстрену медичну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомила заступниця голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Тетяна Бойко.

"Людина, яка травмувалась, може розраховувати на екстрену медичну допомогу. Екстрена медична допомога безоплатна. Пацієнту не потрібна декларація з лікарем чи направлення від нього для виклику швидкої допомоги. Також після травмування перше, що потрібно зробити, це оцінити, чи потрібна медична допомога. Зателефонуйте на номер 103, якщо ви або інша людина потребуєте невідкладної медичної допомоги, тобто не може рухатись або самостійно дістатись лікарні через свій стан", - сказала Бойко.

Вона зазначила, що швидка має обов'язково приїхати до людини, яка перебуває у невідкладному стані. Зокрема, при пораненнях, переломах, вивихах, опіках, важких забоях, травмах голови, які небезпечні для життя. Бригада швидкої оцінить стан пацієнта, встановить попередній діагноз та транспортує пацієнта у разі потреби до медичного закладу.

Читайте також: Для оформлення е-лікарняного пацієнту треба йти на прийом – Нацслужба здоров’я

Бойко додала, що пацієнт з травмами може розраховувати на спеціалізовану медичну допомогу, надану або амбулаторно, або в стаціонарі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2017 року в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати ряд препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу, бронхіальної астми та інших захворювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-