Зеленська відвідала управління освіти Сан-Франциско

Зеленська відвідала управління освіти Сан-Франциско

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська обговорила з керівництвом управління освіти Сан-Франциско питання реформування шкільного харчування, популяризації здорової їжі та формування правильних харчових звичок.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Важливо обговорити реалізацію змін у системі шкільного харчування та роль місцевих громад у впровадженні інклюзивного навчання. Як ми можемо допомогти батькам ухвалити рішення про важливість навчання дітей з інвалідністю у звичайній школі. А особливо – додати їм упевненості у власній компетентності в такому чутливому питанні», – зазначила дружина Президента.

Під час зустрічі американські фахівці поділились досвідом щодо системи харчування в об’єднаному шкільному окрузі Сан-Франциско, а також про технології, які використовують для навчання дітей з інвалідністю.

«Якщо діти голодні, вони напружені та в стресі й не мають енергії на навчання. Наша мета – забезпечити найкращу освіту та найкращі умови для освіти», – зазначив доктор технічних наук і суперінтендант (завідувач округу) Вінсент Меттьюз.

У школах Каліфорнії оплата за шкільне харчування залежить від рівня доходу та кількості членів родини. Діти можуть їсти у їдальні, у класі, у спеціально облаштованих зонах на подвір’ї закладу або в шкільному холі.

Читайте також: Україномовні гіди з'являться у двох музеях Сан-Франциско

Їжу в американські школи переважно привозять постачальники, але нині розробляється план її приготування безпосередньо в навчальних закладах.

Своєю чергою Олена Зеленська поділилася досвідом того, як це відбувається в Україні, а також розповіла про серію регіональних форумів щодо реформи шкільного харчування, які проходять по всій країні. Найближчий відбудеться 9 вересня в Одесі.

Об’єднаний шкільний округ Сан-Франциско фактично є управлінням освіти. Це – сьомий за розміром освітній округ Каліфорнії, у якому щороку навчається близько 55 тисяч учнів. Оплата за шкільне харчування залежить від рівня доходу та кількості членів родини.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною перебуває з робочим візитом у США.

1 вересня відбулися переговори президентів України та Сполучених Штатів Америки, 2 вересня українська делегація перебувала в Каліфорнії, де Зеленський виступив у Стенфордському університеті.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-