Підвищення стипендій: скільки грошей з 1 січня отримуватимуть студенти

Підвищення стипендій: скільки грошей з 1 січня отримуватимуть студенти

Укрінформ
З 1 січня 2022 року академічні та іменні стипендії здобувачів вищої, фахової передвищої освіти зростуть. 

Як передає Укрінформ, з посиланням на Міністерство освіти та науки, відповідну постанову було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

«Востаннє збільшення розмірів академічних стипендій мало місце у 2017 році. Я дякую колегам за підтримку ініціативи МОН та розуміння того, наскільки важливо підтримувати талановиту українську молодь. Академічні стипендії здобувачів вищої та фахової передвищої освіти зростуть у понад 1,5 раза, професійної (професійно-технічної) освіти – у понад 2,5 раза. Це важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися і досягати науково-освітніх вершин. Крім того, розміри стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка також буде збільшено», – зауважив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Читайте також: В Україні збільшать президентські стипендії переможцям конкурсів Яцика і Шевченка

Розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для учнів закладів професійної (професійно-технічної) збільшується з 490 до 1250 гривень на місяць. Для студентів закладів фахової передвищої освіти звичайна стипендія збільшується з 980 до 1510 гривень на місяць; підвищена стипендія зросте з 1250 до 1930 гривень на місяць. Для студентів закладів вищої освіти звичайна стипендія збільшується з 1300 до 2000 гривень на місяць, підвищена - з 1660 до 2550 гривень на місяць.

Розмір академічної стипендії Президента України для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти збільшується з 1420 до 2750 гривень на місяць, для студентів закладів фахової передвищої освіти - з 2130 до 3320 гривень на місяць, для студентів закладів вищої освіти - з 2720 до 4400 гривень на місяць.

Розмір іменних та академічних стипендій, заснованих Кабінетом Міністрів України, зросте для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з 1180 до 2500 гривень на місяць, для студентів закладів фахової передвищої освіти - з 1900 до 3020 гривень, для студентів закладів вищої освіти - з 2480 до 4000 гривень.

Читайте також: В Україні підвищать стипендії студентам

Розмір стипендії Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для студентів закладів фахової передвищої освіти збільшується з 1770 до 2870 гривень на місяць, для студентів закладів вищої освіти - з 2600 до 3800 гривень на місяць.

Як повідомлялося, МОН пропонує для громадського обговорення проєкт постанови КМУ «Про затвердження Державної цільової соціальної програми відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання здобувачів освіти закладів вищої освіти на 2022-2026 роки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-