МОЗ та американська Medtronic співпрацюватимуть в галузі біомедичних технологій

МОЗ та американська Medtronic співпрацюватимуть в галузі біомедичних технологій

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України в рамках візиту Президента Володимира Зеленського до США підписало Меморандум про співпрацю із провідною американською компанією Medtronic.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МОЗ, про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Підписання меморандуму дасть нам змогу спільно з Medtronik працювати у галузі інноваційних біомедичних технологій, отримати значну підтримку для удосконалення кваліфікації наших лікарів та впроваджувати ефективні скринінгові рішення для реалізації програми Президента України «Здорова Україна», - сказав Ляшко.

Під час зустрічі з представниками компанії міністр обговорив перспективи розширення спектру двосторонньої співпраці, особливо в частині комплексної протидії серцево-судинним захворюванням та впровадження інноваційних технологій для запобігання ускладнень у хворих з цукровим діабетом.

У рамках співпраці домовились розглянути можливість локалізації виробництва певних медичних виробів компанії в Україні в рамках державної підтримки проєктів зі значними інвестиціями, так званих інвестнянь, а також розширення співпраці Medtronik з українськими компаніями, що спеціалізуються на it-рішеннях.

Окреме питання для співробітництва, яке було обговорене при підписанні меморандуму, це співпраця в науковій сфері, залучення українських науковців та інвестиції в дослідження, які можуть проводиться українськими науковими інститутами.

Medtronic - світовий лідер у галузі медичних технологій та супутніх послуг. Компанія має потужне представництво в країнах Східної Європи та навчає лікарів у всіх можливих сферах медичної допомоги для лікування понад 70 різних хронічних і неінфекційних хвороб.

Читайте також: Новий етап відносин України і США: Уруський про меморандум щодо співпраці у космічній сфері

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Вашингтона з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. 1 вересня мають відбутися перемовини глав держав. Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-