Депутати можуть звільнити від оподаткування створення аудіокниг українською

Депутати можуть звільнити від оподаткування створення аудіокниг українською

Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №5876 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання україномовних аудіокниг”.

Як передає Укрінформ, текст проєкту закону оприлюднено на сайті парламенту.

Так, документом пропонується звільнити від оподаткування операції з постачання, підготовлення (літературне, наукове і технічне редагування, коригування), виготовлення, поширення аудіокниг, озвучених українською мовою, орім видань еротичного характеру. Відповідні норми також поширюються на електронні послуги із постачання електронних примірників (електронно-цифрової інформації) та/або надання доступу до аудіокниг, озвучених українською мовою, окрім видань еротичного характеру.

Читайте також: 150 років Стефанику: аудіокнига «Камінний хрест»

Очікується, що ухвалення законодавчої ініціативи сприятиме розвитку і поширенню українськомовних аудіокниг, захисту української мови і національної самоідентичності, оскільки шляхом запровадження податкової пільги для операцій з постачання аудіокниг, озвучених українською мовою, будуть створені сприятливі податкові умови для суб’єктів господарювання, які їх поширюють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-