Справу про скандальну ДТП за участю депутата передали слідчим ДБР

Справу про скандальну ДТП за участю депутата передали слідчим ДБР

Укрінформ
Подальше розслідування щодо ДТП за участю народного депутата, яке сталося 23 серпня у Дарницькому районі Києва, проводитимуть слідчі Державного бюро розслідувань.

Як передає Укрінформ, про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

«Відповідну підслідність визначив за Державним бюро розслідування процесуальний керівник з огляду на наявність серед фігурантів кримінального провадження спецсуб’єкта - народного депутата України», - йдеться у повідомленні.

У МВС поінформували, що ця ДТП трапилася 23 серпня у Дарницькому районі столиці: тоді авто «Ауді», не дотримавшися безпечної дистанції під час руху, в’їхало в авто «Форд», яке рухалося попереду. У свою чергу авто «Форд» в’їхало в авто «Деу», і в результаті потрійної аварії постраждали шестеро осіб.

Як уточнюється, того ж дня було розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Зазначається, що на місці події патрульні поліцейські та слідчі документально зафіксували всіх осіб, які їхали у автомобілях. Зокрема, на момент прибуття правоохоронців учасники аварії перебували біля автомобілів, тож, як уточнили у поліції, необхідно було достеменно встановити, хто ж саме був за кермом в момент ДТП.

Поліцейські опитали учасників події і свідків, вилучили відбитки пальців та інші речові докази. Також слідчі поліції вже призначили низку необхідних експертиз, щоб, у тому числі, встановити, з якою швидкістю рухався автомобіль.

«Під час проведення першочергових слідчих дій один зі свідків повідомив, що за кермом «Ауді» перебував чоловік, як згодом з’ясувалося – народний депутат України. Водночас інші свідки заперечують ці покази», - поінформували у відомстві.

У поліції пояснили, що відповідно до законодавства, у разі наявності інформації про можливе скоєння злочину спецсуб’єктом (у цьому випадку – народним депутатом України), процесуальний керівник зобов’язаний змінити підслідність.

Читайте також: Голова Комітету арбітрів УАФ постраждав у ДТП

«Тож слідчі поліції надіслали листа до прокуратури із клопотанням про передачу матеріалів вказаного кримінального провадження до відповідного правоохоронного органу. Наразі підслідність визначена за Державним бюро розслідування. Всі матеріали, зібрані слідчими поліції, в повному обсязі передані до ДБР», - йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що народний депутат від фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Олександр Трухін 23 серпня начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію. Здебільшого вони аргументували свої дії комерційними пропозиціями від невідомих осіб.

31 серпня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков висловив сподівання, що народний депутат від парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Трухін незабаром розповість про свою імовірну участь у ДТП, що сталася 23 серпня у Київській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-