Нацслужба здоров'я нагадала, яких лікарів діти мають пройти перед школою

Нацслужба здоров'я нагадала, яких лікарів діти мають пройти перед школою

Укрінформ
Національна служба здоров'я України нагадала, яких лікарів потрібно пройти та які аналізи слід здати дітям перед школою.

Як передає Укрінформ, про це НСЗУ повідомила у Телеграмі.

"Перед початком школи майбутні першокласники мають пройти медогляд. Тож нагадуємо, яких потрібно відвідати лікарів та зробити аналізи: хірург, ортопед-травматолог, офтальмолог, стоматолог, аналіз крові на гемоглобін, інші аналізи та спеціалісти за показаннями", - ідеться у повідомленні.

У результаті педіатр або сімейний лікар випише медичну довідку № 086-1/о про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультурі.

Також першачкам потрібна довідка про зроблені профілактичні щеплення за формою № 063/о.

"А ось учні 2-11 класів мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед навчальним роком. Потрібні консультації та аналізи за віком підкаже педіатр чи сімейний лікар", - зауважили у НСЗУ.

Читайте також: Для українців віком 55+ запровадять обов’язкові медогляди - Зеленський

Медичні огляди учнів входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними. Для консультації вузьких спеціалістів педіатр чи сімейний лікар створить електронне направлення.

Направлення не потрібне до гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога та лікаря, в якого під наглядом перебуває дитина з хронічними захворюваннями.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня заступниця голови НСЗУ Тетяна Бойко заявила, що лікарські засоби за програмою "Доступні ліки" можна отримати лише за електронним рецептом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-