Муженко відповів Венедіктовій: Завжди готовий давати свідчення і сприяти слідству

Муженко відповів Венедіктовій: Завжди готовий давати свідчення і сприяти слідству

Укрінформ
Колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко спростовує слова генерального прокурора Ірини Венедіктової про те, ніби він не з'являється на допити в ОГП.

Про це генерал армії України Віктор Муженко написав у Фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

“Учора під час прямого етеру програми “Іловайськ. Правда” на каналі "1+1" з Наталією Мосійчук Генеральний прокурор пані Ірина Венедіктова, сподіваюсь не навмисно, повідомила інформацію, яка не відповідає дійсності, а саме: “Пан Муженко до нас прийшов на допит більше ніж шість місяців назад, перервав його і потім сказав, що він повернеться. І ми чекаємо, коли він повернеться”, - нагадав ексначальник Генштабу.

За словами Муженка, насправді він жодного разу не переривав допити до їх завершення.

Окрім того, зазначив генерал, він “не був повідомлений, що мене чекають на допит, і не казав, що “повернусь”, оскільки завжди готовий давати свідчення і сприяти слідству у встановлені істини задля об’єктивного розслідування подій, пов’язаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України".

У зв'язку з цим Муженко висловив сподівання, що в Офісі генпрокурора є протоколи його допитів, зокрема й тих, які були проведені набагато пізніше, ніж пів року тому.

"Висловлюю також щире сподівання, що честь, гідність в Україні, репутація офіцера Збройних Сил України мають конституційні гарантії визнаватись найвищою цінністю, а пані Ірина виправить цю прикру помилку у той самий спосіб. Чекаю на гідний вчинок Генерального прокурора, в порядності якої, наразі, не маю підстав висловлювати сумнів", - підсумував ексначальник Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Росія заздалегідь спланувала Іловайський котел – Офіс генпрокурора

Як повідомлялося, на сайті Офісу генпрокурора з’явиться розділ, де опублікують розсекречені матеріали справи про Іловайську трагедію.

Начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту Юрій Рудь поінформував, що кожен зможе в будь-який час отримати інформацію про хід та результати слідства, а також ознайомитися з фотокопіями розсекречених матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-