Прокуратура передала до суду справу «ексзаступника міністра ДНР»

Прокуратура передала до суду справу «ексзаступника міністра ДНР»

Укрінформ
Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього «заступника міністра палива та енергетики ДНР» у справі за підозрою в участі в терористичній організації.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний у період з липня 2014-го до 2015 року, обіймаючи посаду так званого "заступника міністра палива та енергетики ДНР" проводив агітаційну роботу серед населення Донеччини з метою схиляння до участі в цій терористичної організації.

“Крім того, за даними слідства, підозрюваний налагоджував взаємодію незаконних державних утворень "Донецька народна республіка" та “Луганська народна республіка” між собою задля координації дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні та зміну меж території та державного кордону України”, - вказується в повідомленні.

Читайте також: Екссудді Апеляційного суду Луганщини оголосили підозру в державній зраді

Також підозрюваний, як зазначається, надавав учасникам бойового блоку “ДНР” матеріальну та організаційну допомогу, забезпечував паливом військові машини, які використовувались у збройному протистоянні із ЗСУ, захопленні населених пунктів, військових частин та інших об’єктів на території Донеччини, забезпечував опалення будівель, у яких проживали учасники силового блоку “ДНР”.

“При цьому підозрюваний активно взаємодіяв з місцевими та закордонними засобами масової інформації з метою їх використання для агітації та висвітлення діяльності "ДНР", а також дискредитації діяльності органів державної влади України та учасників антитерористичної операції”, - йдеться у повідомленні.

Сторона обвинувачення отримала дозвіл суду на затримання підозрюваного для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: На Одещині колишнього військового судитимуть за співпрацю з «ДНР»

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося ГУ СБУ в Києві та Київській області.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня в Офісі генпрокурора поінформували, що за процесуального керівництва ОГП до суду було направлено обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави, участі у діяльності терористичної організації, а також поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-