Чиновник ЦНАПу «заробляв» до пів мільйона щомісяця на реєстрації нерухомості

Чиновник ЦНАПу «заробляв» до пів мільйона щомісяця на реєстрації нерухомості

Фото
Укрінформ
СБУ викрила на корупції державного реєстратора одного з центрів надання адміністративних послуг Дніпропетровської області. Посадовець та його спільник створили протиправний механізм при реєстрації нерухомого майна.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

За матеріалами слідства, державний реєстратор ЦНАП вимагав хабарі з місцевих жителів за швидку та безперешкодну реєстрацію нерухомості. Його спільник, колишній посадовець однієї з районних рад, орендував офісне приміщення, де вони приймали «клієнтів». Свої послуги зловмисники оцінювали у десятки тисяч гривень, все залежало від кількості об’єктів і «заможності» клієнтів.

Впроваджена корупційна схема існувала майже два роки і приносила її організаторам «прибуток» до пів мільйона гривень щомісяця.

Співробітники СБУ задокументували протиправну реєстрацію 11 об’єктів нерухомого майна. Зловмисників затримано під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди.

У ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили велику кількість готівки, печатки інших організацій, у тому числі й державних, а також чорнову документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України обом зловмисникам повідомлено про підозру.

Читайте також: СБУ викрила групу поліцейських Одеси на махінаціях з «проблемною» нерухомістю

Тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюються інші особи, у тому числі державні службовці, ймовірно причетні до корупційного механізму.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заблокувала корупційну схему в одному з приватних закладів вищої освіти. Радниця ректора за хабарі «гарантувала» одержання дипломів про закінчення вишу без фактичного навчання і складання іспитів.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-