Денісова каже, що регулярно отримує погрози через свою діяльність омбудсмена

Денісова каже, що регулярно отримує погрози через свою діяльність омбудсмена

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що через її діяльність їй регулярно погрожують розправою.

Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"У мене є підозри, що замовником цього нападу і спроби підпалу Офісу уповноваженого є одна організація, яка не згодна з моїми діями, які я роблю на посаді омбудсмена і моїми висловлюваннями про те, що всі громадяни у нас рівні. Всі свої підозри я висловила правоохоронним органам. Це мої підозри, це не означає, що так насправді є", — сказала Денісова.

Читайте також: Поліція затримала палія, який кинув «коктейль Молотова» в Офіс омбудсмена

Вона додала, що з часом правоохоронні органи скажуть, чи має вона рацію у своїх підозрах.

"Мені загрози надходять завжди. Зокрема, і від тієї організації, яку я підозрюю. Коли ми публікуємо інформацію в Facebook або я на особистій сторінці — в коментарях завжди надходять всякі "добрі" пропозиції, як зі мною розправитися. Тому чекаємо тепер результатів слідства", — зазначила омбудсмен.

Денисова також поділилася подробицями події.

"Людина відкрила двері й кинула [вибуховий предмет - ред.] в хол перед приймальнею, де збираються весь час люди. Це ж могли постраждати й хлопці з Нацгвардії, й ті відвідувачі, які приходять за допомогою до уповноваженого, і наші співробітники безпосередньо", — сказала вона.

Читайте також: Нападник на Офіс омбудсмена намагався вчинити ще один підпал

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня український омбудсман Людмила Денісова поінформувала, що у будівлю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини громадянин кинув пляшку з вибуховою сумішшю, внаслідок чого пошкоджено двері приміщення.

За цим фактом слідчими Печерського управління поліції вже розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — умисне знищення або пошкодження майна.

Правоохоронці оперативно затримали зловмисника. Ним виявився уродженець Київської області, 1970 року народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-