Справи Майдану: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 16 вересня

Справи Майдану: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 16 вересня

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відклав на 16 вересня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Віктору Януковичу у справі щодо організації насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомила у Фейсбуці ГО “Адвокатська дорадча група”, передає Укрінформ.

Як зазначається, 19 серпня після зірваних трьох засідань (9, 12 і 17 серпня), на які не з’явились захисники Януковича, у справу вступила адвокат Андріана Фозекош.

“19 серпня Печерський суд продовжив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Віктору Януковичу, підозрюваному в організації насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 р... Засідання з перервами тривало 6 годин, після чого подальший розгляд відклали майже на місяць, до 16 вересня 2021 року”, - зазначають активісти.

За їхньою інформацією, засідання розпочалося з чергового клопотання адвокатів експрезидента про виклик Януковича у порядку міжнародно-правової допомоги. Прокурор Олексій Донський заявив, що це клопотання є явним зловживанням процесуальними правами стороною захисту. Воно заявлялося раніше, і суд його вже розглядав, а відмова у його задоволенні використовувалася адвокатами як підстава для відводу судді.

Читайте також: Справа про держзраду: Верховний Суд відклав розгляд касації на вирок Януковичу до вересня

Слідчий суддя В'ячеслав Підпалий залишив без розгляду клопотання про виклик Януковича, оскільки аналогічні вже неодноразово вирішувалися судом.

Новий адвокат Андріана Фозекош просила суд надати їй кілька днів на ознайомлення зі справою, проте суддя вирішив надати захиснику 3 години на ознайомлення з матеріалами клопотання, після чого продовжив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу по суті.

Після цього Фозекош заявила клопотання про проведення перевірки обставин винесення постанови про оголошення в міжнародний розшук від 29 травня 2019 року щодо Януковича та невнесення цієї постанови у ЄРДР.

Суд частково задовольнив її клопотання та зобов’язав компетентних уповноважених службових осіб Офісу генпрокурора провести перевірку інформації щодо внесення відомостей про перебування Януковича у міжнародному розшуку до ЄРДР.

Читайте також: НАБУ проситиме Інтерпол оголосити Януковича та його сина в міжнародний розшук

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича і скасував рішення про його заочний арешт.

Печерський районний суд 12 травня минулого року обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 по 20 лютого 2014 року в центральній частині міста Києва щодо мітингувальників.

24 січня 2019 року суд засудив Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-