Підкорювач Ла-Маншу присвятив свою перемогу 30-річчю Незалежності України

Підкорювач Ла-Маншу присвятив свою перемогу 30-річчю Незалежності України

Укрінформ
З Лондона до Львова сьогодні повертається Віталій Ступак – один із кількох українців, якому вдалося підкорити Ла-Манш. Свою перемогу львів’янин присвячує 30-річчю Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська міська рада.

"Спортсмен-аматор успішно подолав щонайменше 35 миль (56 км) відкритої води за 14,5 год: заплив відбувся 20-го серпня і тривав з 8:30 до 23:04 за британським часом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, заплив через Ла-Манш вважається одним із найскладніших завдань у світі. Для того, щоб заплив був офіційно визнаним, спортсменам дозволяється використовувати лише окуляри, шапку, затискач для носа та беруші. Спортсмени перепливають відрізок між Англією і Францією у найвужчій його ділянці, що становить близько 33 км, однак сильна течія може суттєво збільшити цю дистанцію, а відсутність гідрокостюма додатково ускладнює це завдання.

Читайте також: 30 років Незалежності: Десятиріччя випробувань

Спортсмену-аматору 44 роки, він тріатлоніст, фінішер Ironman, дворазовий підкорювач 27-кілометрового марафонського запливу на острові Орта в Італії, срібний чемпіон запливу в Каламаті, Греція (30 км), учасник першого в Україні пентамарафону (50 км) у 2020 році та фінішер Legendary swim (33 км) у 2020-му році. Батько трьох дітей, економіст-бухгалтер за освітою, Віталій вже близько 20 років працює спортивним масажистом.

Спортсмен йшов до цієї вершини понад 3 роки. Спонсорську, організаційну підтримку та супровід спортсмена забезпечили найбільша українська ІТ-компанія SoftServe, а також українська діаспора у Великобританії, зокрема подружжя Миколи та Ірини Качмарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-