Український літак ще не отримав безпечного коридору в аеропорт Кабула

Український літак ще не отримав безпечного коридору в аеропорт Кабула

Укрінформ
Український військово-транспортний літак, який вирушив до Афганістану для евакуації громадян України та іноземців, ще не отримав безпечного коридору для доступу в аеропорт Кабула.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Сьогодні, 18 серпня, з військового сектору аеропорту "Бориспіль" до Кабула (Афганістан) з місією евакуації громадян України та іноземців вилетів військово-транспорт літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних сил Збройних сил України.

На даний час немає безпечного коридору для доступу в аеропорт Кабула, де ситуація залишається частково неконтрольованою", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Афганістані на акції підтримки нацпрапора таліби відкрили вогонь, є жертви – ЗМІ

"Крім того, ще не отриманий дозвіл на зліт та безпечний вихід літака з території Афганістану. Тож наразі літак Іл-76МД знаходиться в аеропорту Маскат (Султанат Оман), де чекає вирішення даних питань та дозволу на евакуацію", - зауважили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ України 18 серпня заявили, що евакуація українських громадян з Афганістану розпочнеться, як тільки будуть вирішені необхідні завдання щодо цього питання, і сподіваються, що це відбудеться вже найближчим часом.

За словами речника МЗС Олега Ніколенка, загалом понад 150 українців, членів їхніх родин та інших іноземців повідомили про бажання бути евакуйованими із Афганістану.

Читайте також: Допомоги в евакуації з Афганістану просять 153 українці – Кулеба

«МЗС разом із причетними відомствами працює над створенням умов для їхньої безпечної евакуації. Відпрацьовуємо два плани: вивезення громадян на літаку, який вже знаходиться в аеропорту Кабула, та евакуація літаком Міністерства оборони України, який відлетів сьогодні з Києва», - зазначив Ніколенко.

Фото: Генштаб ЗСУ (Фейсбук)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-