При сидячій роботі простий крок може зменшити ризик для здоров’я

При сидячій роботі простий крок може зменшити ризик для здоров’я

Дослідження
Укрінформ
Дослідники з Каролінського Інституту (Швеція) заявили, що людям із сидячою роботою необхідно вставати зі стільця кожні пів години для покращення свого загального стану здоров'я й рівня цукру в крові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Today UK News

«Припинити звички малорухливого способу життя має позитивні метаболічні переваги для людей, тому корисно не сидіти цілий день, а вставати й рухатися», - заявив старший автор дослідження професор Ерік Наслунд.

Учені дослідили, що помірні фізичні вправи впродовж трьох хвилин кожні 30 хвилин привели до невеликого покращення рівня цукру в крові та стабілізують його коливання.

«Для більшої користі, дуже ймовірно, буде необхідно робити більше вправ», – додав Наслунд.

Читайте також: Сидяча робота: три хвилини вправ на годину можуть подовжити життя на 30%

Зазначається, що в ході свого дослідження команда Наслунда впродовж трьох тижнів спостерігала за 16 дорослими людьми, що страждають ожирінням, та, які вели малорухливий спосіб життя або мали сидячу роботу. Впродовж 10 годин кожного дня фітнес-трекер нагадував їм кожні 30 хвилин про необхідність вставати та рухатися.

Під час трихвилинної активності, учасники дослідження виконували вправи від низької до помірної інтенсивності: ходьба або підйом по сходах.

Потім учені порівняли тих, хто був активний, з групою людей, яка не робила перерв.

Читайте також: Пандемія може посилити загрозу ожиріння у дітей – ВООЗ

Результати дослідження показали, що у людей в активній групі було зафіксовано менше коливань рівня цукру в крові, що могло бути результатом поліпшення кровотоку.

Тому вчені рекомендують займатися вправами по 20 хвилин три рази на тиждень, а на сидячій роботі регулярно вставати й рухатися.

Як повідомляв Укрінформ, у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що якби населення планети було більш активним, тоді можна було б запобігти до 5 мільйонам смертей на рік.

Фото з сайту todayuknews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-