В Україні вперше передали до суду справу про морське піратство

В Україні вперше передали до суду справу про морське піратство

Фото
Укрінформ
В Україні вперше передано до суду справу про піратство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом вчинення піратства, а також підроблення офіційного документа та його використання (ч. 1 ст. 446, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кимінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що у липні 2020 року громадянин України з метою одержання 500 тис. доларів США у нейтральних водах західної частини Індійського океану, використавши неозброєне судно іноземної охоронної компанії, захопив інше морське судно під прапором Маршалових островів. Також він пограбував екіпаж, погрожуючи насильством і застосуванням вогнепальної зброї. Після одержання грошей він розблокував роботу судна.

Читайте також: СБУ розкрила подробиці затримання підозрюваного у піратстві українця

Крім того, громадянин з метою вчинення цього злочину та працевлаштування в іноземну охоронну компанію підробив військовий квиток про нібито його належність до офіцерського складу Збройних сил України.

Підозрюваного затримали та обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту без права внесення застави.

Читайте також: Пандемія все спише? У ЄС висловились проти підробок та піратства

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ. Підтримання публічного обвинувачення забезпечуватимуть прокурори Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня жителю Миколаївської області, якому оголосили підозру за фактом захоплення судна в Індійському океані, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 48 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-