Українські рятувальники повернулися з Греції

Українські рятувальники повернулися з Греції

Фото
Укрінформ
У міжнародному аеропорту «Київ» приземлився спецрейс з Афін, яким повернулися додому українські вогнеборці, котрі брали участь у гасінні масштабних лісових пожеж на території Греції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

Зазначається, що зведений загін у складі 100 працівників зустріли міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, голова ДСНС Микола Чечоткін та родини вогнеборців.

«Ви гідно представили свою Батьківщину і головне – вийшли з цієї битви живими та неушкодженими. Цього вам бажали і ваші рідні, і прості українці, які залишали теплі коментарі у соцмережах й молилися за ваше благополуччя. Я вам щиро дякую за вашу роботу, за вашу допомогу і врятовані домівки простих людей, які опинилися у полоні вогню», - сказав Микола Чечоткін.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня Грецію охопили лісові пожежі, спричинені спекою. Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні.

Читайте також: За добу рятувальники ДСНС у Греції загасили три гектари палаючого лісу

Від початку робіт зведений загін рятувальників ліквідував окремі осередки пожежі по фронту понад 19 тис. метрів, глибиною до 60 м; ліквідована низова пожежа на площі 1,7 га та верхова площею 350 кв. метрів. Врятовані два населені пункти: Спатарі та Метохи.

Фото: dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-