Ляшко розповів, як мають працювати на свята центри масової COVID-вакцинації

Ляшко розповів, як мають працювати на свята центри масової COVID-вакцинації

Укрінформ
Центри масової вакцинації проти COVID-19 та мобільні бригади мають працювати на свята, заявляє міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як передає Укрінформ з посиланням на МОЗ, про це Ляшко сказав на черговій селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Дельта-штам коронавірусу, сотні випадків якого вже зареєстровані в Україні, заразніший. Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі інфікування цим штамом набагато вища, якщо ви не вакциновані. Доступ до вакцин має бути безперервним та зручним. На свята мобільні бригади мають працювати там, де це зручно для людей — як зараз вони працюють в аеропортах та доводять свою ефективність", — зазначив Ляшко.

Зараз інфраструктура вакцинації налічує понад 3 тис. пунктів щеплення, майже 400 центрів масової вакцинації і тисячу мобільних бригад. За тиждень слід визначити, які опції їхньої роботи доречні протягом святкування 30-ї річниці Незалежності України, зауважив міністр.

Читайте також: Ляшко каже, що Україна пішла вгору в світовому тренді COVID-вакцинації

"Мета цієї роботи — дати максимально зручно зустрітися вакцині та пацієнту. Пунктам із низьким потоком, можливо, дійсно, слід узяти паузу, аби подумати, як його збільшити, але центри масової вакцинації, особливо в ТРЦ та інших логістично привабливих місцях, мають працювати", — додав він.

За словами Ляшка, у деяких регіонах успішно практикують виїзд мобільних бригад на площі та проведення вакцинації просто неба. Цей досвід слід перейняти всім та застосувати під час святкових заходів у центрах міст. Головне — дотримуватись карантинних правил: носити маски та зберігати дистанцію.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 15 серпня в Україні від початку вакцинальної кампанії від COVID-19 щеплено 4 722 695 людей, з них отримали одну дозу – 4 722 693 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 738 073 людини (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 7 460 766 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-