Поліція відкрила справу після побиття журналіста на Банковій

Поліція відкрила справу після побиття журналіста на Банковій

Укрінформ
За фактом нанесення у суботу тілесних ушкоджень журналісту на столичному Печерську відкрили кримінальне провадження.

Як передає Укрінформ, про це інформує поліція Києва.

"Під час сьогоднішньої акції на вулиці Банковій група чоловіків перешкоджала професійній діяльності одного із представників ЗМІ та побили його. Наразі поліцейські встановлюють осіб зловмисників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що до Печерського управління поліції з заявою про правопорушення звернувся журналіст, якому під час акції в урядовому кварталі невідомі особи нанесли тілесні ушкодження. Зараз правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події.

Читайте також: У Києві завершилася акція протесту Нацкорпусу

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення причетних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, після акції «Зупинимо капітуляцію», яка відбулася під Офісом Президента в суботу, 14 серпня, на кореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного було скоєно напад.

У суботу представники Нацкорпусу та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту.

Біля Офісу Президента між учасниками акції та поліцією сталися сутички через відмову активістів пройти перевірку на вміст небезпечних предметів.

У МВС повідомили, що внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-