Справа Майдану: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 12 серпня

Справа Майдану: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 12 серпня

Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва відклав на 12 серпня засідання щодо обрання запобіжного заходу експрезиденту Вікторові Януковичу у справі щодо організації насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє у Фейсбуці ГО “Адвокатська дорадча група”, передає Укрінформ.

“Печерський суд відклав на 12 серпня на 16.40 розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Віктору Януковичу, підозрюваному в організації насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, засідання з цього приводу, призначене на 14:00 9 серпня, розпочалося із кількагодинною затримкою, і суд відклав його через відпустку захисників Януковича.

“Попереднє засідання було у червні 2021 року. Тоді захист заявив відвід слідчому судді В'ячеславу Підпалому. Але 21 липня у задоволенні заяви адвоката Федоренко про відвід слідчого судді відмовили", - зазначили активісти.

Як повідомлялося, у листопаді 2020 року Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу захисту експрезидента Віктора Януковича і скасував рішення про його заочний арешт.

Читайте також: Привласнення Межигір'я: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 10 серпня

Печерський районний суд Києва 12 травня минулого року обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 по 20 лютого 2014 року в центральній частині міста Києва (майдані Незалежності та прилеглих вулицях) щодо мітингувальників.

4 лютого 2015 року Верховна Рада позбавила Януковича звання президента через те, що він самоусунувся від виконання своїх обов'язків і втік з країни.

24 січня 2019 року Януковича засуджено до 13 років тюремного ув'язнення за державну зраду.

2 жовтня 2020 року Київський апеляційний суд відмовився скасовувати цей вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-