Привласнення Межигір'я: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 10 серпня

Привласнення Межигір'я: суд відклав обрання запобіжного заходу Януковичу на 10 серпня

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу четвертому президенту України, підозрюваному у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір'я, на 10 серпня.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ВАКС у Фейсбуці.

«Слідчому судді надійшло клопотання сторони захисту про відкладення. Розглянувши вказане клопотання та заслухавши думку прокурора, слідчий суддя постановила задовольнити його та відкласти розгляд клопотання. Судове засідання відкладено на 10 серпня 2021 року на 09:45», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Янукович-молодший написав Венедіктовій — каже, що готовий до допиту

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня НАБУ і САП подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою експрезиденту Віктору Януковичу і його синові.

НАБУ розслідує цю справу з грудня 2019 року, а матеріали кримінального провадження налічують більш як 1500 томів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють експрезидента Януковича у привласненні Межигір'я.

За даними ЗМІ, Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру експрезиденту Януковичу.

Потім, після втрати функції слідства, цю справу з ГПУ передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв'язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту експрезидента.

19 січня цього року, за інформацією ЗМІ, Апеляційна палата ВАКС відмовилася арештувати Віктора і Олександра Януковичів.

Читайте також: Розстріл Майдану: суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича

Як інформували ЗМІ, за версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор Янукович, будучі у 2007 році на посаді Прем'єр-міністра, за інформацією слідства, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Також Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-