Освітній омбудсмен: Відмовляти у роботі нещепленим учителям - незаконно

Освітній омбудсмен: Відмовляти у роботі нещепленим учителям - незаконно

Укрінформ
Керівники закладів освіти не мають права обмежувати доступ до роботи вчителям, які не зробили щеплення проти коронавірусу.

Про це у Фейсбуці повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, передає Укрінформ.

"Як громадянин я підтримую вакцинацію і вважаю, що вакцинуватися мають не лише якнайбільше педагогічних працівників, а всіх громадян загалом. Провакцинований працівник закладу освіти не лише сам набагато менше ризикує і суттєво краще захищений від важкого перебігу хвороби, але й захищає інших працівників та учнів", - написав Горбачов.

На його думку, працівник закладу освіти має усвідомлювати, що вакцинуючись, він сприяє захисту права - насамперед свого й усіх учасників освітнього процесу - на життя та здоров’я. Також це підвищує шанси закладу проводити освітній процес з нового навчального року більшість часу в очному режимі. 

Читайте також: Вимога обов'язкової вакцинації учнів не порушує права на освіту - омбудсмен

"Тим не менше, треба усвідомлювати, особливо керівникам закладів освіти, що вакцинація педагогічних працівників не є обов’язковою: як і для всіх інших громадян вона залишається добровільною. Тому керівник закладу освіти не має права обмежувати доступ до роботи у школі вчителя, який не отримав щеплення", - вказав Горбачов.

Він наголосив, що недопуск невакцинованого педагогічного працівника до роботи є незаконним.

Освітній омбудсмен зазначив, що як посадова особа діятиме в межах чинного законодавства та захищатиме права педагогічних працівників, якщо директори не допускатимуть їх до роботи.

Як повідомляв Укрінформ, у червні міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що у зв’язку з дистанційним навчанням через епідемію коронавірусної хвороби у МОН оцінюють падіння якості освіти приблизно на 8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-