Європа зволікає з реєстрацією CoronaVac – Кузін

Європа зволікає з реєстрацією CoronaVac – Кузін

Укрінформ
Китайський препарат CoronaVac, зареєстрований Всесвітньою організацією охорони здоров’я і використовуваний в Україні, досі не дозволений до застосування у Євросоюзі, оскільки «Європа трішки затягує розгляд питання».

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Можливо, це пов’язано зі ставленням до самого виробника… Мені здається, що тут є політика. Тому що, наприклад, той же ж самий Pfizer або інші вакцини розглядалися ЕМА (Європейською медичною агенцією – ред.) доволі швидко. Вакцина CoronaVac вже майже 2 місяці перебуває на розгляді Європейської медичної агенції. І ми маємо надію, що ЕМА ухвалить усе ж таки виважене рішення і визнає цю вакцину вже дозволеною для використання», – сказав Кузін.

Читайте також: В Україні - повністю імунізовані понад 2,3 мільйона осіб

Як повідомлялося, кампанія вакцинації в Україні розпочалася наприкінці лютого – приблизно на два місяці пізніше, ніж у Європейському Союзі. Китайська вакцина CoronaVac широко використовується в Україні, але не визнана в Євросоюзі.

В Україні, крім вакцини CoronaVac, щеплення проводиться препаратами Comirnaty від Pfizer-BioNTech; Moderna та AstraZeneca (Covishield, SKBio). Станом на 5 серпня Україна вже отримала майже 12 млн доз вакцин від коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-