Друзі Шишова кажуть, що його могли вбити спецслужби РФ або Білорусі

Друзі Шишова кажуть, що його могли вбити спецслужби РФ або Білорусі

Укрінформ
До смерті білоруського активіста Віталія Шишова у Києві можуть бути причетні спецслужби Росії або Білорусі.

Про це заявив друг Шишова Юрій Щучко в ефірі каналу "Україна 24", передає Укрінформ.

Він підкреслив, що смерть не пов'язана з самогубством і заговорив про "показову страту" для залякування білоруської опозиції.

"Коли ми за два дні до смерті Віталія зустрічалися і гуляли містом, він, я і його подруга розмовляли про дітей, сміялися, веселилися. Я їм говорив як старший товариш: давайте, дитинку народите, я буду допомагати, буду їй на 3 години на тиждень халявним дідом. Ми посміялися, Віталій говорив: так. Тобто людина, яка планує сім'ю, дитину, вибачте, про суїцид не думала", - розповів він.

Читайте також: Венедіктова тримає на контролі розслідування загибелі білоруса Шишова

На думку Щучко, це справа рук "або спецслужб Білорусі, або це за допомогою спецслужб Росії". Він також переконаний, що особи, причетні до смерті, мали намір "покарати і показати активістам середньої ланки, щоб вони не займалися діяльністю".

"Ви розумієте логіку: якщо прибрати активістів середньої ланки, то зв'язок між низовими активістами та лідерами протестів пропадає. Дістати людину в Україні, на мій жаль, набагато простіше, ніж у тій же Польщі чи Литві. Це ще й за рахунок того, що відсутній мовний бар'єр", - сказав він.

Читайте також: Штати уважно стежитимуть за розслідуванням смерті Шишова - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня у Києві в парку виявили повішеним громадянина Білорусі, голову громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова, який зник 2 серпня.

"Білоруський дім в Україні" заявив, що за Шишовим велося стеження.

Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі у протестах проти режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-