Вакцинуватися після перенесеного COVID-19 варто через шість місяців – МОЗ

Вакцинуватися після перенесеного COVID-19 варто через шість місяців – МОЗ

Укрінформ
Вакцинуватися від COVID-19 потрібно навіть у разі, якщо людина вже хворіла на це захворювання, і рекомендуєть це робити через шість місяців.

Як передає Укрінформ, про це сказав головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю Радіо Свобода.

«По-перше, зараз немає специфічної або визнаної цифри, який титр антитіл повністю захищає від коронавірусної хвороби. В процесі вивчення зараз саме ефективність набутого імунітету або імунітету після вакцинації. Це питання розглядалося національними експертами з питань імунізації. Зараз діє рекомендація така, що, незважаючи на те, чи ви перехворіли, чи ні, все рівно є успішний досвід і рекомендація провести вакцинацію після шести місяців після завершення хвороби. Це загальна рекомендація. Тобто людина одужала, шість місяців і можна вакцинуватися», – сказав він.

Читайте також: «Привілеї» для вакцинованих МОЗ розгляне вже у середині вересня

Водночас Кузін зазначив, що чекати шість місяців не варто, вакцинацію слід провести в найближчому періоді після завершення активної фази хвороби, якщо людина працює в критичній інфраструктурі, якщо це, наприклад, освітянин або медичний працівник.

Він також заявив, що МОЗ планує вакцинувати понад 50% українців до завершення року.

Читайте також: МОЗ рекомендує скоротити термін між введенням доз COVID-вакцини

Як повідомлялося, на даний час в Україні, за даними МОЗ, проти COVID-19 вакциновані понад чотири мільйони людей, повністю імунізовані – понад 2,3 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-