Суд заарештував затриманого в Кабміні ветерана Прохніча

Суд заарештував затриманого в Кабміні ветерана Прохніча

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ветерану АТО Володимиру Прохнічу, який прийшов 4 серпня до будівлі уряду з гранатою.

Про це оголосив суддя Роман Новак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слідчий суддя ухвалив: клопотання – задовольнити. Застосувати щодо Прохніча Володимира Васильовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк дії ухвали у межах строку досудового розслідування, але не довше, ніж до 27 вересня 2021 року включно», - сказав Новак.

Суд під час засідання також допитав трьох свідків, серед яких – товариш Прохніча Василь Олексюк; учасниця АТО, з якою служив Прохніч, Вікторія Дворецька, і його цивільна дружина Алла Литвиненко.

Цивільна дружина Прохніча, серед іншого, зазначила, що у них прекрасні стосунки і що Прохніч не агресивний.

«Він не агресивний, він дуже турботливий чоловік і прекрасний батько, дуже любить сина і підтримує його. Також у мене є донька від першого шлюбу, яку він підтримує і допомагає», - заявила Литвиненко.

Зі свого боку Дворецька зазначила, що за її спостереженнями, її побратим завжди міг себе контролювати у будь-якій ситуації. Вона додала, що Прохніч їй не розповідав про те, що зберігає якусь зброю.

Також під час однієї із перерв у засіданні захист Прохніча зачитав його слова з допиту, де підозрюваний зазначив, що шкодує через свій вчинок і визнає, що вчинив неправильно. Прохніч під час допиту зазначив, що не хотів комусь завдати шкоди, та просив вибачення у тих, кого образив або налякав своїми діями.

На поруки Прохніча виявили бажання взяти низка осіб, серед яких - екскомандир «Айдару» Сергій Мельничук, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, директор держзакладу «Госпіталь ветеранів війни «Лісова поляна» Ксенія Возніцина та інші.

Читайте також: Лапутіна звернулася до ОГП щодо ветерана, який приходив до будівлі уряду із гранатою

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня невідомий чоловік близько 10-ї ранку зайшов в будівлю Кабінету Міністрів з гранатою, погрожуючи її підірвати. У поліції розпочали спеціальну операцію. З нападником провели перемовини та вивели його із будівлі.

Правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ.

За інформацією ЗМІ, затриманий чоловік - Володимир Прохніч - ветеран війни на сході України. Йому - 43 роки, родом з Луганська. У минулому був бійцем батальйону "Айдар". Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-