СБУ пояснила, чому заборонила в’їзд в Україну заступнику Шишова

СБУ пояснила, чому заборонила в’їзд в Україну заступнику Шишова

Укрінформ
СБУ заборонила в’їзд на територію України громадянину Республіки Білорусь Родіону Батуліну, оскільки він може становити загрозу національній безпеці країни.

Про це речник СБУ Артем Дяхтяренко повідомив кореспонденту Укрінформу.

"Заборона винесена 23 липня 2021 року на основі аргументованих даних, що дана особа може становити загрозу національній безпеці України", - сказав він.

За словами речника СБУ, Батулін відомий своїми радикальними поглядами та провокаційними діями під час акцій протесту в Україні. Під час цих акцій, серед іншого, вдалося запобігти спробам радикалів спровокувати силові сутички з правоохоронцями.

Читайте також: У посольстві США відреагували на смерть Шишова

Як повідомлялося, заступнику глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова Родіону Батуліну заборонили в'їзд в Україну. Про це БДУ повідомило в Телерамі. Як зазначили в БДУ, Батулін виїхав на територію Євросоюзу 14 липня "для вирішення питань з документами. 3 серпня, з першою інформацією про виявлення тіла Віталія Шишова, він негайно виїхав першим автобусом назад до Києва. Однак, діставшись українського кордону, був поінформований, що з моменту виїзду є нев'їзним".

У Києві 3 серпня в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замаскованого під самогубство.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.

Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі в протестах в Гомелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-