В Україні вперше вакцинували від COVID-19 підлітків

В Україні вперше вакцинували від COVID-19 підлітків

Укрінформ
У Чернівецькій області за рішенням батьків вже вакцинували від COVID-19 п’ятьох підлітків. Двоє отримали щеплення у Чернівцях, двоє – у Глибокій та одна дитина – у Герці. Імунізованим від 13 до 16 років.

Про це повідомляє сайт Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"Серед причин, чому батьки вирішили зробити процедуру, – виїзд дитини за кордон на навчання, а також наявність хронічних хвороб, які можуть ускладнити перебіг коронавірусу", - зазначила координатор з вакцинації на Буковині Оксана Знак.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я України нещодавно дозволило імунізувати дітей віком від 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Читайте також: В ОАЕ вакцинуватимуть проти COVID-19 дітей від трьох років препаратом Sinopharm

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років мають звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

На Буковині зафіксовано усього 80212 випадків зараження коронавірусом. 78223 осіб одужали, 72 перебувають у лікарні. Із них: у 47 підтверджено коронавірус, решта – із підозрою. За добу до лікарень госпіталізували 17 осіб.

Читайте також: В Ізраїлі дозволили COVID-вакцинацію дітей, які мають серйозні захворювання

В Україні за минулу добу, 3 серпня, виявлено 984 випадки коронавірусної хвороби (з них дітей – 59, медпрацівників – 48).

Фото Чернівецької ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-